Investeren in Pokemon

Top 10 redenen om te investeren in Pokemon!

Investeren in Pokemon

Waarom zou iemand investeren in Pokemon? De laatste tijd stijgt de populariteit van Pokemon razend snel en dan voornamelijk de populariteit van Pokemon kaarten. Volgens velen is dit te danken aan de waarde van de kaarten en vandaar de vraag die bij velen naar boven komt: “Is het het waard om te investeren in Pokemon?”

1. Investeren in Pokemon kaarten als verzamel object.

De grote reden waarom de kaarten zo veel waard zijn is omdat er veel meer vraag is dan aanbod. Bekijk het als een kunstliefhebber die op zoek is naar zijn of haar favoriete kunstwerk. Iemand die bereid is te investeren in pokemon kaarten of ze simpelweg wilt kopen als verzamel object of om te gebruiken in de Pokemon trading card game is op zoek naar een bepaalde zeldzame kaart, maar omdat de kaart niet vindbaar is is deze persoon bereid meer uit te geven om de kaart in zijn of haar bezit te krijgen.

Op die manier stijgt de kaart op automatische wijze. Heb jij toevallig zo een kaart in je verzameling? Dan heb jij in het verleden een heel goede keuze gemaakt. Want jou investering in dat ene Pokemon pakje heeft ervoor gezorgd dat jij nu een pak rijker bent!

2. Vraag naar kaarten neemt enkel toe.

De vraag naar bepaalde kaarten neemt enkel toe. Dit komt omdat steeds meer mensen interesse krijgen in het investeren. Dit kan komen door het verspreiden van nieuws over hoeveel kaarten weldegelijk waard zijn, of simpelweg door het volgen van influencers met een interesse in Pokemon kaarten.

Investeren in Pokemon

Zo heeft de bekende Logan Paul geïnvesteerd in een PSA-10 graded Charizard kaart voor $150.000! Wanneer mensen in zien dat het het waard is om geld uit te geven aan een kaart vraagt de verkoper enkel meer voor de kaart in kwestie. Op die manier blijft de prijs stijgen en dan spreken we van een investering. Bekijk hier Logan Pauls YouTube video over zijn PSA-10 Charizard kaart: https://www.youtube.com/watch?v=9KtFn1hCzNg

3. Pokemon kaarten stijgen gegarandeerd in waarde.

Vandaag de dag bekijken mensen Pokemon kaarten als een verzamel object. Vroeger was dit veel minder het geval. Pokemon kaarten werden voornamelijk gekocht door kinderen die niet wisten hoeveel de kaarten later waard zouden zijn. Vele kaarten zijn hierdoor in slechte staat of bestaan zelfs niet meer. Als dit het geval is of zelfs wanneer een kaart niet langer geprint word dan spreken we van een gelimiteerde oplage.

Als een kaart onderdeel is van een gelimiteerde oplage dan is het onmogelijk voor deze kaart om te dalen in waarde. De kaart wordt, naarmate de tijd voorbij gaat, steeds meer en meer gelimiteerd en zal op deze manier stijgen in waarde. Hoe langer je een zeldzame kaart dus bij houd, hoe meer deze kaart waard zal zijn. Er is zo goed als geen kans dat deze kaart plots veel zou dalen in waarde! Investeren in Pokemon is dus the way to go!

4. Er is een duidelijke globale markt aanwezig.

Pokemon kaarten worden over heel de wereld geruild en verkocht. Al is het van persoon op persoon, via beurzen of via veilingen. Bekende websites zoals https://www.cardmarket.com zoeken uit hoeveel elke kaart precies waard is en desbetreffende kaarten worden dan ook van persoon tot persoon rond die waardes verkocht naargelang de staat waarin de kaart zich bevind en hoeveel vraag er is voor de kaart. Als je dus je geïnvesteerde geld terug nodig hebt kun je je kaarten makkelijk terug verkopen voor een gegarandeerde intrest. Hoeveel deze intrest precies is hangt natuurlijk sterk af van je kaart. Maar zo lang je investeert in de juiste kaarten weet je zeker dat je meer dan je gespendeerde geld terug krijgt!

5. Grote startwaarde van kaarten.

Vele kaarten zijn van begin af aan al redelijk wat waard. Zo heb je in een recente set “Evolving Skies” populaire kaarten van Rayquaza, een dragon/flying type Pokemon of Eeveelutions zoals Umbreon, een dark type Pokemon. Rayquaza VMAX was 1 maand na de release van van de set op 27 augustus al 265 euro waard op card market. Umbreon VMAX was 200 euro waard. En dan hebben we het enkel maar over niet-graded kaarten!

Investeren in Pokemon

De prijzen van deze kaarten stijgen enkel. Niemand weet hoeveel deze kaarten waard zullen zijn in, laten we zeggen, 2040. Maar wat we wel zeker weten is dat ze meet zullen zijn dan hun waarde van nu!

Voor het kopen van de Evolving skies set kun je terecht op: https://www.bescards.nl/?s=evolving+skies&post_type=product&product_cat=0

6. Het graden van kaarten.

Tegenwoordig zijn er zelfs legitieme bedrijven die bekend staan voor het “graden” van kaarten. Een graded kaart is gelijk al een pak meer waard dan een niet-graded kaart. De reden hiervoor is dat het bij verkoop een duidelijkheid geeft aan de koper dat er een legitieme kaart gekocht word zonder al te veel schade of beperkingen. Deze grading services kosten natuurlijk ook wat geld, maar het uiteindelijke resultaat is de moeite, zeker als je de waarde van je kaart wilt laten stijgen!

De populariteit van deze grading services is zo groot dat het bedrijf PSA (Professional Sports Authenticator) voor bepaalde perioden zelfs moet beslissen om de service tijdelijk stil te leggen vanwege het grote aantal vraag om te graden. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer en meer grading services , zoals bijvoorbeeld TGA grading service ontstaan zijn. Investeren in Pokemon is in combinatie met graden dus echt wat je moet doen!

7. Je hoeft Pokemon als franchise niet te kennen om te investeren.

Vele mensen voelen zich niet aangetrokken tot de Pokemon franchise vanwege het “kinderlijke thema”, ondanks dit is het toch verstandig te investeren! Je hoeft niets van de franchise te kennen, zolang je weet welke kaarten veel waard zijn en wat je ervoor moet doen is het zeker de moeite om je te verdiepen in het wereldje zonder dat je Pokemon als franchise uit het hoofd moet kennen. Het is zelfs niet belangrijk welke Pokemon er op de kaart staan. Zolang je de naam kan linken aan hoeveel de kaart waard is zit je goed!

8. Veel mensen zijn op zoek naar ongeopende items.

Niet enkel de populariteit en waarde in de kaarten stijgt, maar ook dat van de gesloten producten. Zo zijn de gesloten box sets van de eerste edities zo zeldzaam dat deze makkelijk al verkocht worden voor prijzen als $200.000! Het kan dus zeker geen kwaad om bepaalde sets dubbel te kopen en een gesloten product veilig bij te houden. De prijs van vele producten stijgt namelijk al in waarde een week na release!

Investeren in Pokemon

De meest populaire producten die stijgen in waarde zijn de boosterboxen en de Elite Trainer Boxen (ETB), maar de nieuwe Ultra Premium Collection (UPC) is tegenwoordig pas echt het van het! De recent uitgebrachte 25th anniversary UPC die op release van 8 oktober 2021 verkocht werd voor 150 euro, staat nu al voor 450 euro!

Voor het kopen van de 25th anniversary set kun je terecht op: https://www.bescards.nl/?s=celebrations&post_type=product&product_cat=0

9. Het is makkelijk en snel om de markt te leren kennen.

Om te kunnen investeren in Pokemon kaarten is er totaal niet veel moeite nodig! Je hoeft er dus zeker geen diepgaande specialist voor te zijn. Het is makkelijk voor beginnende investeerders om te investeren in Pokemon in tegenstelling tot het investeren in beurzen of onroerend goed is dit relatief makkelijk!

10. Er zijn al duizenden verzamelaars aanwezig.

Eens je investeert en je beslist je kaarten te verkopen is het helemaal niet moeilijk kopers voor je kaarten te vinden. Er zijn namelijk duizenden verzamelaars die interesse hebben om kaarten te kopen voor de TCG (trading card game), het ruil-principe of simpelweg om te verzamelen! Hoe meer je kaart waard is, hoe meer deze zal stijgen in waarde en vraag. Zolang je weet waar je terecht kan om je kaarten te verkopen op het moment dat je ze wilt verkopen zit je volledig veilig en hoef je je nergens zorgen over te maken! Hou dus zeker het wereldje in het oog en dan heb je niks te verliezen, enkel wat te winnen door te investeren in Pokemon!

Voor alle nieuwe sets, items en nieuws kun je terecht op https://www.bescards.nl/