Top 10 duurste pokemon kaart, Pokemon

Top 10 duurste Pokemon kaarten!

Duurste Pokemon Kaarten - Banner

Hoeveel kosten de duurste Pokemon kaarten nu eigenlijk? Pokemon kaarten worden met de dag steeds meer en meer populair en dat is te danken aan meerdere redenen. Al is het door pure nostalgie, interesse in de games, serie, manga of TCG of simpelweg omdat er peper dure kaarten in de markt rond gaan! Wat de reden ook is, steeds meer en meer mensen vinden hun passie in Pokemon en komen uiteindelijk terecht bij het kopen van hun eerste pakje Pokemon kaarten.

Het voelt altijd lekker aan om te zien wat er in dat aller eerste pakje zit en in het tweede en in het derde. Uiteindelijk vraag je je af hoeveel van je geld je daadwerkelijk terug krijgt per pakje en hoeveel jou kaarten waard zijn in vergelijking met de duurste Pokemon kaarten die er bestaan!

De 10 duurste Pokemon kaarten lijsten wij hier voor jou even op.

10. Tamamushi University Magikarp Trophy Promo.

 • 58.490 euro
 • PSA-10
 • Ebay
 • release 1998
Duurste Pokemon Kaarten - Tamamushi university magikarp trophy promo

Deze Magikarp kaart lijkt misschien op een normale Magikarp kaart die je zomaar uit een pakje zou kunnen pullen, maar dat is het zeker niet! Dit is de meest zeldzame Magikarp kaart die er bestaat! Deze kaart heeft in oktober 2020 een verkoop bedrag behaald van 41.192 euro en werd met een PSA-10 beoordeling verkocht op Ebay.

Hiervoor was de prijs van de kaart rond de 14.000 euro. In februari 2021 werd de kaart verkocht voor 58.490 euro! Waarom is deze Magikarp kaart nu zo duur? De reden hiervoor is dat dezekaart werd uitgegeven als prijs voor de Tamamushi University wedstijd in 1998. Voor deze wedstrijd mochten een bepaald aantal mensen deelnemen aan een aantal tests.

De mensen die slaagden in deze tests mochten mee doen in een toernooi in Osaka waar ongeveer 1000 exemplaren van deze kaart werden weg gegeven. 68 van deze kaarten zijn bekend en graded door PSA en omdat er zo weinig van deze kaarten terecht zijn krijgt deze een plaatsje in deze duurste Pokemon kaarten lijst!

9. Umbreom gold star holo.

 • 61.942 euro
 • BGS-9.5
 • release 2005
Duurste Pokemon Kaarten - Umbreon gold star holo

De Umbreon gold star kaart is tegenwoordig terug bekend vanwege de reprint die je kon vinden in de celebrations set die uitgebracht werd vanwege de 25ste verjaardag van Pokemon. Vele mensen keken hier heel hard naar uit en konden enkel tevreden zijn met het resultaat.

De kaart die je kan krijgen in de celebrations set ziet er prachtig uit met het 25th celebrations logo op de kaart. Buiten dat logo is de kaart zo wat 1 op 1 overgenomen van de originele en dat is voor velen een nostalgische trip. Deze umbreon kaart werd uitgebracht in 2005 en kon je enkel bemachtigen door 70.000 XP punten te scoren voor het einde van de Pokemon players club’s vierde seizoen.

Je moest veel matches winnen voor je deze kaart in je handen kreeg en dat zorgt ervoor dat de mensen die het bemachtigd hebben de kaart niet zomaar door verkopen! Er zijn namelijk maar 2 kaarten gegrade door BGS met een grade van 9.5 en 1 van deze kaarten werd in juni 2021 verkocht voor 61.942 euro en werd erna terug heel populair als verzamel object! Dat is waarom de Umbreon gold star holo kaart een plekje krijgt in deze lijst van duurste Pokemon kaarten.

8. No.1 Trainer super secret battle.

 • 79.640 euro
 • PSA-10
 • release 1999
Duurste Pokemon Kaarten - no. 1 trainer super secret battle

Deze super zeldzame trainer kaart met een illustratie van Hideki Kamaza’s Mewtwo op de voorkant staat ook wel bekend als de No. 1 Trainer kaart. Deze kaart was oorspronkelijk gratis, maar is nu 1 van de zeldzaamste kaarten ooit volgens experts!

Deze kaart werd uitgegeven in 1999 en was de prijs voor de 7 regionale kampioenen van de wereldkampioenschappen in Tokio van 1999. Ondanks dat er maar 7 kampioenen waren tijdens dit wereldkampioenschap is er toch om mysterieuze wijze nog 1 extra exemplaar van deze kaart ontdekt. Deze kaart is deel van de geheime super-secret-battle-promoset.

8 exemplaren zijn beoordeeld door PSA, waarvan 6 een perfecte PSA-10 beoordeling gekregen hebben. In juli 2020 werd deze kaart verkocht voor 79.640 euro en krijgt daardoor een plek als duurste Pokemon kaart in deze lijst!

7. Pokemon world championships promo no.2 trainer.

Duurste Pokemon Kaarten - pokemon world championships promo no 2 trainer

In 2006 werd er een wereldkampioenschap gehouden in Anaheim, California en deze kaart was de prijs voor de winnaars. Op de kaart zien we een pikachu met een prijsbeker en de naam van de kaart is “No.2 Trainer”, genoemd naar de Japanse kaarten met dezelfde naam.

Volgens PSA werden er 3 van deze trainer kaarten uitgegeven tijdens de competitie en in februari 2021 werd deze kaart met een PSA-9 beoordeling verkocht door PWCC auction voor 97.425 euro! Dat verdient zeker een plaatsje in deze duurste Pokemon kaarten lijst!

6. 1st Edition Neo Genesis Lugia.

Duurste Pokemon Kaarten - 1st edition neo genesis lugia

Deze kaart is bij velen bekend en dit puur door het nostalgische gevoel dat ze krijgen bij het kijken naar deze kaart. Deze Lugia kaart kon je namelijk vinden in de pakjes van Neo Genesis in 2000! Lugia is een legendarische Pokemon die je kon vangen in Pokemon Silver in tegenstelling tot Pokemon Gold waar je Ho-oh in kon vangen.

Lugia kreeg ook een plek in “pokemon the movie 2000” waar fans de legendarische Lugia konden zien op het grote scherm! Lugia is voor velen dus pure childhood en dat is waarom deze kaart zo populair is!

Er zijn in totaal 41 exemplaren bekend met een score van 10 en 1 van deze werd niet zo lang geleden nog verkocht voor 114.150 euro. Ondertussen is de prijs al gestegen naar een record van 127.689 euro voor deze kaart tijdens een PWCC auction in mei 2021. De kaart in kwestie was een BGS-Pristine10 graded Lugia Neo Genesis kaart wat deze kaart een mooi plekje geeft in deze duurste Pokemon kaarten lijst!

5. Family Event Kangaskhan.

Duurste Pokemon Kaarten - family event kangaskhan

Kangaskhan is een Pokemon die bekend staat om te zorgen voor haar baby de ze draagt in de buidelzak op haar buik. Deze baby is eigenlijk deel van deze Pokemon en is dus eigenlijk ook Kangaskhan! Als Kangaskhan evolueert via mega evolution zien we Kangashan en Kangaskhan baby namelijk zij aan zij vechten om elkaar te steunen in battle!

De familiale band tussen moeder/vader en baby is wat voor veel mensen deze Pokemon zo speciaal maakt. In 1998 kwam deze kaart uit als prijs voor een ouder en kind Pokemon toernooi in Japan! 4 jaar geleden was deze kaart nog maar 8.200 euro waard, maar sinds vorig jaar is deze kaart 15 keer meer waard!

Er zijn 11 PSA-10 exemplaren van deze kaart bekend die samen ongeveer anderhalf miljoen euro waard zouden zijn. Dit doordat in october 2020 er 2 van deze kaarten in PSA-10 verkocht werden voor 132.733 euro per stuk! Ze werden verkocht door PWCC auction op Ebay en hebben sinds dan een plekje verdiend als duurste Pokemon kaarten!

4. Ishihara GX promo (met handtekening).

Duurste Pokemon Kaarten - ishihara GX promo (met handtekening)

Deze kaart is op het eerste zicht gelijk speciaal omdat er geen Pokemon als onderwerp te zien is op deze kaart. We zien wel een Rotom maar deze electrische Pokemon staat bedekt door letters. Wie we wel zien is een art piece van Tsunekazu Ishihara, de CEO en president van de Pokemon company! Deze speciale kaart werd in 2017 gemaakt als cadeau voor de werknemers die naar het verjaardagsfeest kwamen van Ishihara in 2017.

Ze konden deze kaart doen dus gewoon gratis krijgen. Er zouden mogelijk 30-60 van deze kaarten bestaan, maar het is moeilijk in te schatten omdat er nog niet veel van deze kaarten rond gaan in de markt. Hoeveel er dus daadwerkelijk bestaan is geheim. Tijdens een veiling die plaatsvond in 2020 werd deze kaart nog verkocht voor 44.245 euro, maar de laatste kaart werd verkocht tijdens een veiling van goldin auctions voor maar liefst 218.770 euro!

En dat terwijl de kaart eigenlijk een PSA-7 grading had dankzij een handtekening van Ishihara. Gelukkig kreeg de kaart een aparte grading, namelijk een autograph-9 grade. Zonder de handtekening zou de kaart dus een score van 9 gekregen hebben. Deze kaart is dus zoveel waard, niet enkel dankzij de zeldzaamheid maar ook dankzij de handtekening van niemand minder dan Ishihara zelf en staat daarom in deze lijst van duurste Pokemon kaarten ooit!

3. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star holo.

Duurste Pokemon Kaarten - blastoise wizards of the coast presentation galaxy star holo

Deze kaart die uit kwam in 1998 is pas sinds dit jaar in 2021 ontdekt! Dat is de aller eerste keer dat zoiets gebeurd is. Een kaart waarvan het bestaan pas 23 jaar na release ontdekt werd. Alsof dat nog niet genoeg reden is om duur te zijn is het verhaal achter deze kaart enkel nog maar meer reden waarom.

Deze Blastoise kaart is namelijk gemaakt door Wizards of the coast in 1998 om mensen een idee te geven hoe de eerste Pokemon kaarten er zouden uitzien. Het zou dus bekeken kunnen worden als de aller oudste Pokemon kaart bekend voor Noord-Amerikaanse release. Maakt dat deze kaart wel officieel? Dat is iets waar fans over zouden kunnen argumenteren, maar volgens velen dus wel! Het gerucht gaat dat er 2 van deze kaarten zouden moeten bestaan over heel de wereld, maar van die 2 kaarten is er maar 1 bekend en dat maakt die kaart de zeldzaamste kaart in de wereld.

De bekende kaart heeft geen Pokeball op de achterkant staan, laat staan iets dat te maken heeft met Pokemon. Deze kaart heeft namelijk een Magic: the gathering achterkant! De andere kaart die nog niet tevoorschijn is gekomen zou daarentegen een neutrale witte achterkant hebben. De kaart met de Magic: the gathering achterkant is verkocht geweest tijdens een veiling van Heritage auctions in januari 2021 voor maar liefst 318.559 euro en daarom staat deze kaart 3de in deze lijst van duurste Pokemon kaarten.

2. 1st edition shadowless charizard base set.

Duurste Pokemon Kaarten - shadowless charizard base set 1st edition

Hier is mogelijk de bekendste kaart in geschiedenis van duurste Pokemon kaarten! De 1st edition base set Charizard! Deze kaart heeft zijn populariteit te danken aan meerdere factoren. Onder andere omdat deze kaart uit de aller eerste Pokemon kaarten set komt, bekend als de base set. Deze Charizard is niet enkel 1st edition, maar ook shadowless, een vroegere versie van de kaart die geen schaduw rond de randjes van het artwork heeft.

Shadowless of niet, deze kaart is altijd duur en een graded versie van deze kaart kan al snel alle verwachtingen van duur overschrijden! De kaart werd uitgebracht in 1999 maar behoud zijn populariteit dankzij bekende mensen als de youtuber Logan Paul of rapper Logic die er alles aan doen om deze kaart te kunnen bemachtigen!

In oktober 2020 kocht de populaire rapper Logic deze kaart voor 199.984 euro in PSA-10 grade. Het is 1 van de zeldzaamste kaarten, dit te danken omdat de meeste kinderen uit die tijd het zagen als speelgoed. Technisch gezien zijn Pokemon kaarten ook speelgoed, maar vandaag de dag kunnen de kaarten al snel zodanig veel geld waard zijn dat je er beter goed zorg voor draagt! D

e kinderen uit die tijd behandelden de kaarten niet met veel respect waardoor ze al snel kreuken, scheuren, enzovoort. De waarde van de kaart daalt dan en hoe meer dat gebeurd, hoe minder kaarten er over blijven in goede staat! Van deze kaarten zijn er dus niet zo veel meer die een PSA-10 waarde zouden krijgen.

Op 12 december werd er een PSA-10 Charizard verkocht door PWCC auction voor 309.710 euro, maar 4 uur later werd er al snel een record bedrag uitgegeven van maar liefst 326.522 euro voor een PSA-10 Charizard, verkocht voor Goldin auction! Ik denk dat we het allemaal eens zijn als ik zeg dat deze kaart een 2de plek verdiend in de lijst van duurste Pokemon kaarten!

1. Illustrator CoroCoro Comics Promo (Pikachu illustrator card).

Duurste Pokemon Kaarten - Illustrator CoroCoro Comics Promo

Zoals je waarschijnlijk al wel kunt zien in de afbeelding is deze kaart zeer speciaal met het woord “Illustrator” als titel. Je kan dus misschien ook al raden waar deze kaart vandaan komt! Deze kaart werd in 1997 als prijs weg gegeven aan de winnaars van een Pokemon illustratie wedstrijd! Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Japanse CoroCoro comics en het is bekend dat er 20 van deze kaarten bestaan, waarvan 12 in goede staat.

Op de kaart zien we een schattige Pikachu die zijn meder pocket-monsters tekent op velletjes papier! Een leuke link naar de tekenwedstrijd in 1997 dus! Deze kaart werd in de voorbije 5 jaar verkocht voor tussen de 172.553 en 176.977 euro, maar werd in 2019 verkocht voor 215.027 euro en in 2020 voor 221.221 euro!

Het record bedrag voor deze kaart daarentegen is een eye-opening bedrag van maar liefst 331.832 euro en werd in februari 2021 verkocht tijdens een veiling van PWCC auction!! Geen wonder dat deze kaart DE nummer 1 is van deze lijst van duurste Pokemon kaarten!

Een paar honerable mentions:

 • Topsun Charizard blue back
 • Tropical Mega Battle – Tropical Wind
 • Tropical Mega Battle – No.2 Trainer
 • Master’s Scroll
 • World Championship Master’s key

Als je nog meer interesse hebt in de duurste Pokemon kaarten, zoek dan zeker deze honerable mentions ook een keer op! Technisch gezien is de aller duurst-verkochte kaart de Topsun Charizard blue back kaart, maar verzamelaars discuteren of deze kaart wel echt gezien kan worden als Pokemon kaart omdat deze kaart enkel verkrijgbaar was in kauwgom packs nog voor de release van de aller eerste base set!

Voor alle nieuwste sets en meer kun je terecht op https://www.bescards.nl/ !