Ticket To Ride: Amsterdam

19,99

Op voorraad

Besteed 150,00 voor gratis verzending! [NL]

Gegarandeerd veilig afrekenen

€19,99

✔️ 14 dagen bedenktijd
✔️
Klantbeoordeling 9/10
✔️ Gratis verzending NL vanaf € 150
✔️ Voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
✔️ Veilig afrekenen

Productbeschrijving

Spelers: 2-4
Leeftijd: 8+
Speeltijd: 15′
Onafhankelijke taal: Ja
Talen: Engels
Ticket to Ride: Amsterdam bevat de bekende gameplay uit de Ticket to Ride-spellenreeks – kaarten verzamelen, routes claimen, kaartjes trekken – maar dan op een kaart van het 17e-eeuwse Amsterdam waarmee je een spel in niet meer dan 15 minuten kunt voltooien.

Je zit midden in de Gouden Eeuw, de Nederlandse Gouden Eeuw. Amsterdam is het kloppend hart van de wereldhandel en de rijkste stad ter wereld. Goederen uit de hele wereld stapelen zich op in de havens, in scheepsruimen, in pakhuizen en op de oevers van de talloze grachten. Jij moet hiervan profiteren!

Elke speler begint met een voorraad van 16 karren, twee transportkaarten op de hand, en één of twee handelscontractkaarten die locaties op de Amsterdamse markt aangeven. In een beurt trek je ofwel twee transportkaarten van de stapel of de etalage van vijf open kaarten (of je neemt een open kaart, die telt als alle zes kleuren in het spel); of je claimt een route op het bord door kaarten af te leggen die overeenkomen met de kleur van de route die geclaimd wordt (met elke set kaarten kun je een grijze route claimen); of je trekt twee handelscontractkaarten en houdt er minstens één.

Telkens wanneer je een route voltooit waar karren op staan afgebeeld, waarbij deze voornamelijk aan de rand van de stad liggen, claim je een handelsbonuskaart.

De spelers spelen om beurten totdat iemand niet meer dan twee karren in zijn voorraad heeft, waarna elke speler nog een laatste beurt krijgt, inclusief de speler die het einde van het spel heeft ingeluid. De spelers tellen vervolgens hun punten, waarbij ze punten krijgen voor de routes die ze tijdens het spel hebben opgeëist, de handelscontractkaarten die ze hebben voltooid (door de twee locaties op een kaart te verbinden door een ononderbroken lijn van hun karren), en hun positie onder degenen die handelsbonuskaarten bezitten. Wie de meeste kaarten bezit krijgt 8 punten, de andere spelers krijgen minder punten. Je verliest punten voor niet-voltooide contractkaartjes, en wie de hoogste score heeft wint!

Aanvullende informatie

Beoordelingen van klanten