Pokémon kaarten waarde

Ben jij benieuwd hoeveel jouw pokemon kaart waard is? Dan ben je hier bij het juiste adres. Hieronder kun je lezen hoeveel jouw pokemon kaart waard is op de huidige markt. Er zijn natuurlijk heel veel varianten van jouw pokemon kaart, hoe weet jij nou precies welke kaart variant jij hebt en hoeveel deze waard is? Dat wordt hieronder uitgelegd!

Waarde van mijn pokemon kaart

Er zijn in totaal duizenden verschillende soorten pokemon kaarten, maar ook zijn er dezelfde pokemon kaarten maar dan van een ander serie, jaartal of vorm. Hoe weet jij precies nou welke pokemon kaart jij hebt? Hieronder volgt een voorbeeld.

 • Als voorbeeld hebben we links een pokemon kaart toegevoegd, in het algemeen gaan alle kaarten op hetzelfde manier.

  Naam van de kaart “Blastoise V”

  Zoals te zien is de naam van de kaart “Blastoise V” nu zijn er heel veel kaarten met dezelfde naam, maar hoe vind ik nou de juiste kaart?

  Serienummer “SWSH101”

  Onderaan links kun je de serie zien, ook wel de variant genoemd. In dit geval staat deze onderaan links met “SWSH101”

  Taal van de kaart “Engels”

  In het algemeen zijn de Engelse kaarten het meest populairst en hiermee ook het duurst. Met deze 3 gegevens kunnen we de variant opzoeken, maar nog niet de waarde! Let goed op want dat wordt straks uitgelegd.

  Cardmarket.com

  Door op cardmarket.com nu “Blastoise V SWSH101” in te tikken, vinden we het volgende resultaat:

Ook kunnen we onze muis op het foto icoontje plaatsen, zo vinden we ook gelijk de juiste foto:

De juiste Pokémon Kaart gevonden! wat nu?

Het derde aspect wat een rol plaatst vind bij het bepalen van je Pokémon kaart is de staat van de kaart. De staat van jouw pokemon kaart wordt ingedeeld in de volgende categorieën:

P -Played
LP -Light Played
G – Good
EX – Excellent
NM – Near Mint
M – Gem Mint

Hoe wordt de staat van mijn Pokémon kaart bepaald? Wat is de staat van mijn Pokémon kaart?

De staat van de kaart bepaal je zelf aan de hand van een aantal factoren:

Krasjes op de voorkant/achterkant
Whitening (Witte stukjes, meestal aan de achterkant zie voorbeeldfoto)

Als jouw kaart direct in een hoesje (Sleeve + Toploader) is gedaan nadat het uit een pokemon pakje komt, dan is het waarschijnlijk in een NM – Near Mint staat. Heeft jouw pokemon kaart Whitening of krassen aan de voorkant/achterkant? Dan is heeft het een Light played/Excellent staat.

Staat van de pokemon kaart bepaald, wat nu?

Zodra je de staat van je pokemon kaart weet, kun je hierop filteren aan de linkerzijde van de pagina, ook kun je filteren op de taal van het kaart:

Zodra je een staat hebt gekozen, kun je aan de linkerkant verkopers zien die het kaart van jouw aanbieden met dezelfde staat. In dit voorbeeld wordt er gekozen voor een Near Mint/ Engelse staat:

In dit geval heeft deze kaart dus een waarde tussen de 8 – 11 euro. Ook kunnen we bovenin de prijs geschiedenis zien van deze kaart:

Waarde van je Pokémon Kaarten behouden?

Wil jij geen waarde verliezen van je Pokémon kaarten en deze veilig bewaren? Shop dan hieronder onze hoesjes en opbergmapjes speciaal gemaakt om jouw Pokémon kaarten in Near Mint conditie te bewaren!